Latujen ja moottori­kelkka­reittien hoito

Hiihtolatujen ja kelkkareittien talvikunnossapito 2019-2023

Ylläksen 330 km:n latuverkosto on jaettu kolmeen hoitoalueeseen, joista I-hoitoluokan ladut (128km) otetaan käyttöön vähitellen ensilumilta alkaen lumitilanteen/olosuhteiden mukaan. II-hoitoluokan ladut (64km) otetaan käyttöön 1.2 alkaen ja III-hoitouokan ladut 15.2 samalla lumitilanteen ja olosuhteiden niin salliessa. 

Lumisateen ja -myrskyn jälkeen reitit hoidetaan hiihtokuntoon pääosin hoitoaluejärjestyksessä. Jatkuvan lumisateen aikana ei esimerkiksi hoideta III-hoitoluokan reittejä. 

  • Ensimmäisenä hoidetaan I-hoitoalueen ladut (128 km).
  • Sen jälkeen koneet siirtyvät II-hoitoalueelle (64 km).
  • III-hoitoalueen ladut (138 km), hoidetaan siten, että Äkäsmylly-Äkäskero -alue hoidetaan aina keskiviikoksi Myllyhiihtoa varten ja Aakenuksen-Totovaaran -alue hoidetaan aina torstaiksi Aakenushiihtoa varten. Tämän lisäksi III-hoitoalueen ladut hoidetaan lumisateen jälkeen 36 tunnin sisällä sateen päättymisestä.

I-hoitoalueen ladut hoidetaan päivittäin ja II-hoitoalueen ladut tarvittaessa kulumisesta tai sääolosuhteista riippuen.

Jatkuvan lumisateen aikana hoito keskittyy  I-hoitoalueen laduille. Vasta sateen päätyttyä siirrytään II- ja III-hoitoalueelle.
Parhaiten latujen hoitotilanteen näkee reaaliajassa Digitaalisesta karttapalvelusta, jonka voi ostaa  www.yllas.fi sivuston verkkokaupasta.
Lisätietoa hoitoluokista ja mm. latureittien vaativuustasot löytyvät  Ylläksen talviurheilukartasta, joita myydään kattavasti Ylläksen alueen liikkeissä. 

Toimisto

Martinpisto 2
95970 Äkäslompolo
asiakaspalvelu @ tunturilapinvesi.fi
0400 315 761

Asiakaspalvelu
ma-to 9-15 ja pe 9-13

Facebook

Vikapäivystys 24h
050 441 1901