Jäätymisen aiheuttamilta vahingoilta voi välttyä eristämällä vesimittarin ja vesiputket hyvin sekä varmistamalla, että vesimittaritila on tarpeeksi lämmin.
Tarkista myös, ettei pakkanen pääse sisään teknisen tilaan esimerkiksi ilmanvaihtoventtiilien kautta. Myös rakenteilla olevaan taloon, joka on jo liitetty vesijohtoverkostoon, kannattaa järjestää väliaikainen lämmitys vahinkojen estämiseksi. Talviteloille laitettujen kesämökkien kohdalla tulee muistaa myös vesiputkien suojaus, jos lämpötilaa lasketaan talveksi.
Mitä tehdä, jos vahinko on jo sattunut?
Jos vesimittari on jäätynyt, katkaise vedentulo vesimittariventtiilistä ja ota yhteyttä Tunturi-Lapin Veteen. Jos epäilet putken olevan jäässä, jätä sulatustyö ammattilaisille. Kiinteistön sisällä putkien sulatus kuuluu yksityisille putkiyrityksille ja tonttijohtojen sulatus Tunturi-Lapin Vesi Oy:lle.
Jäätymiselle riskialttiiseen paikkaan voi asentaa eristettyä, sähkövastuksella varustettua putkea, joka estää veden jäätymisen. Kovien pakkasten aikana voi jättää vesihanan tiputtamaan, jolloin veden virtaus estää veden hyytymisen ja jäätymisen tulpaksi.
Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle, joten turhia riskejä kannattaa välttää.